Subscribe this Blog

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Followers

Monday, October 30, 2017

Mock Exam #27

Operating System

1.CHKDSK is the previous version of
  1. XCOPY
  2. DISKCOPY
  3. SCANDISK
  4. FORMAT

2. Which command is used to remove the read permission of the file 'note' from both the group and others?
  1. chmod go+r note
  2. chmod go+rw note
  3. chmod go-x note
  4. chmod go-r note

3.You can change a file`s read/write permission in DOS
attrib
xcopy
chmod
Diskcopy



4. Which of the following is an external DOS Command ?
  1. copy
  2. type
  3. dir
  4. Format

5.Developer of Unix OS
  1. Ken Thompson, Dennis Ritchie
  2. Ken Thompson, James Gosling
  3. Linus Torvald, Dennis Ritchie
  4. Jack Kilby , Robert Noyce

6. Diskcopy is

  1. External DOS Command
  2. Internal DOS Command
  3. Linux Command
  4. Unix Command

Friday, October 6, 2017

HSST COMPUTER SCIENCE MOCK EXAM

......,,,,,,,,Be prepared for first Online Model Test......,

Test based on our previous sessions

Those who scores below 30 Will be expelled from this group.

Those who don't take the exam also will be removed.

Cut off Marks 30

Sunday, October 1, 2017

LECTURER IN BOTANY -COLLEGIATE EDUCATION : SOLVED GK

Question1:-Keibul Lamjao, worlds only floating national park is located in which state ?
A:-Assam
B:-Tripura
C:-Manipur
D:-Arunachal Pradesh
Correct Answer:- Option-C

Question2:-The leader of revolt of 1857 in Lucknow was
A:-Tatya Tope
B:-Kunwarsingh
C:-Birjis Qadir
D:-Begum Hazrath Mahal
Correct Answer:- Option-D

Question3:-"Atoms can neither be created nor be destroyed" This principle is created by
A:-Avogadro
B:-Dalton
C:-Rutherford
D:-Neils Bohr
Correct Answer:- Option-B

Question4:-The first book completely printed in Malayalam Language ?
A:-Samkshepavedartham
B:-Vedopadesham
C:-Bible
D:-Rajya Samajaram
Correct Answer:- Option-A

Question5:-Paliyam Sathyagraha was launched by
A:-A. G. Velayudhan
B:-T. K. Madhavan
C:-C. Kesavan
D:-Mannath Padmanabhan
Correct Answer:- Option-C

Question6:-Olympics in 2016 was held at
A:-Beijing
B:-Rio De Janeiro
C:-Tokyo
D:-Brazil
Correct Answer:- Option-B

Question7:-"Sabdikkunna Kalappa" written by
A:-S. K. Pottakkad
B:-Kesav Dev
C:-Vallathol Narayana Menon
D:-Ponkunnam Varky
Correct Answer:- Option-D

Question8:-International Mother Language Day is being observed the world on
A:-21 February
B:-8 March
C:-22 April
D:-5 June
Correct Answer:- Option-A

Question9:-Jhansi Rani of Travancore
A:-Anna Chandi
B:-Arya Pallan
C:-Akkamma Cherian
D:-Kuttimalu Amma
Correct Answer:- Option-C

 MORE>>


Total Pageviews

Disclaimer : Blog Policies

This blog publishes various general knowledge. errors and omissions expected. The Knowledge documents in this blog meant only to increase the general awareness of the readers. If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. You may use contents in this blog only for personal use. Reproduction and republishing of any contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.