Subscribe this Blog

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Followers

Friday, September 19, 2008

Quiz about Google !

1) Google Founders ?

2) The word 'google' means?

3) D.O.B of Google ?

4 ) Search Algorithm used in Google search Engine ?

5 ) Which is the mail service run by Google ?

6 ) Web browser developed by Google recently ?

7) Video sharing service of Google?

Post your answer as comment..ok 

Best Wishes
qblp Team

3 comments:

Ceniktense Infodev said...

Sergi Brin and Lari Page

Pushpendra Singh Sisodia said...

Ans. By Pushpendra Singh Sisodia
(http://pushpendra-singh-sisodia.blogspot.com/ and http://chandrayaan-mission.blogspot.com/)

1) Google Founders ?
Ans: Google was co-founded by Larry Page and Sergey Brin while they were students at Stanford University and the company was first incorporated as a privately held company on 4 September 1998. The initial public offering took place on 19 August 2004, raising US$1.67 billion, making it worth US$23 billion.

2) The word 'google' means?

Ans: An internet search, such as that which is performed on the Google search engine / An American company known for its popular search engine of the same name

3) D.O.B of Google ?

Ans: Google was co-founded by Larry Page and Sergey Brin while they were students at Stanford University and the company was first incorporated as a privately held company on 4 September 1998. The initial public offering took place on 19 August 2004

4 ) Search Algorithm used in Google search Engine ?

Ans: # Looks for natural link growth over time
# heavily biases search results toward informational resources
# trusts old sites way too much
# a page on a site or subdomain of a site with significant age or link related trust can rank much better than it should, even with no external citations
# they have aggressive duplicate content filters that filter out many pages with similar content
# if a page is obviously focused on a term they may filter the document out for that term. on page variation and link anchor text variation are important. a page with a single reference or a few references of a modifier will frequently outrank pages that are heavily focused on a search phrase containing that modifier
# crawl depth determined not only by link quantity, but also link quality. Excessive low quality links may make your site less likely to be crawled deep or even included in the index.
# things like cheesy off topic reciprocal links are generally ineffective in Google when you consider the associated opportunity cost

5 ) Which is the mail service run by Google ?

Ans: Gmail

6 ) Web browser developed by Google recently ?

Ans: Google Chrome

7) Video sharing service of Google?

Ans: Youtube

For more information contact at http://www.pushpendra-singh-sisodia.blogspot.com/

Faisal qblpindia said...

8)Google Operating System used in Mobile phone?

T-mobile GI Android

Total Pageviews

Disclaimer : Blog Policies

This blog publishes various general knowledge. errors and omissions expected. The Knowledge documents in this blog meant only to increase the general awareness of the readers. If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. You may use contents in this blog only for personal use. Reproduction and republishing of any contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.