Subscribe this Blog

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Monday, June 3, 2013

VEO Model Questions and Previous Question papers

Village Extension Officer 2013 Exam Preparation  : Kerala PSC VEO Exam Questions

1. The U.N. decided to observe 2008 as :
(A)International year of planet earth
(C)Anti poverty
(D)Women's year

2. The last Governor General of Free India :
(A)Dr. Rajendra Prasad
(B)Mount Batton
(C)Raja Gopalachari

3. 'Big Ben' is related to :
(A) London

4. The Comptroller and Auditor General is appointed by:
(A)Supreme Court
(B)Election Commission
(D)President of India

5. A western port:

6. 'Go to Vedas' was made by:
(A)Swami Vivekananda
(B)Swami Dayananda Saraswathi
(C)Ramakrishna Paramahamsa
(D)None of these

7. The first Indian went into the space :
(A)Kalpna Chawla
(B)R.D. Katari
(C)Yuri Gagarin

8. 'Sudden death' is related

9. In a rainbow which colour comes between orange and green:
(A) Yellow
(C) Red

10. 'Government Business' is referred to :
(A) Assembly Session
(B)Civil Administration
(C)Daily affairs of Government
(D)None of these

1. Bharathappuzha originates from:
Ans. Anamala

2. Which is the largest district in Kerala State?
Ans. Palakkad

3. Who was the first Chief Minister of Kerala?
Ans. E.M. Sankaran Namboodiripad

4. The chemical name of bleaching powder is:
Ans. Calcium oxy chloride

5. The twinkling of star is due to:
Ans. Refraction

6. Global warming is caused by:
Ans. Increased level of Carbon dioxide

7. A nuclear reactor works on the principle of nuclear:
Ans. fission

8. Which is the most abundant metal in the Earth’s crust?
Ans. Aluminium

9. Which day is celebrated as the Earth day?
Ans. April 22

10. Who invented Penicillin?
Ans. Alexander Fleming

No comments:

Total Pageviews

Disclaimer : Blog Policies

This blog publishes various general knowledge. errors and omissions expected. The Knowledge documents in this blog meant only to increase the general awareness of the readers. If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. You may use contents in this blog only for personal use. Reproduction and republishing of any contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.